auto

OLDEBROEK -  In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Oldebroek flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn er in 2020 50 procent minder auto’s gestolen.  Als het aankomt op autodiefstallen, lijkt Oldebroek de afgelopen jaren een stuk veiliger te zijn geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 4 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gedaald tot 2 auto’s. Sinds 2016 daalde het aantal diefstallen ieder jaar, tot 1 in 2019, alleen in 2020 is het aantal weer opgelopen. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie.

In de onderstaande grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Gelderland voor de periode van 2016 tot 2020.

Positief nieuws

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in Oldebroek. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Oldebroek veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Apeldoorn, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment