thumbnail Driehoekjes aangepast

OLDEBROEK  - Nu Diftar is ingevoerd in de gemeente Oldebroek kan het verstandig zijn plastic afval elke zaterdagmorgen in te leveren bij OWIOS, . Maar wat is wel geschikt en wat niet?

In samenwerking met onze hoofdsponsors Van Werven en Jan Bakker zamelt OWIOS harde kunststoffen, oude metalen en frituurvet in. Elke zaterdagmorgen van 08.30 – 11.30 uur is de recycling geopend op de parkeerplaats bij OWIOS. Hier staan dan vrijwilligers klaar om te helpen en te controleren als het de juiste materialen zijn.

thumbnail Poster Nee bedankt thumbnail Poster Ja Graag

JUISTE HARDE KUNSSTOFFEN
Producten met harde plastics zijn bijvoorbeeld: shampooflessen, boterkuipjes, kwark bakjes, saus flessen, tuinmeubelen, speelgoed, wasmanden, emmers, kratten, buizen, jerrycans, pallets, bloempotten, speciekuipen, etc. Op de achterzijde van deze brief staan tevens nog voorbeelden benoemd.

Op de meeste plastic producten vindt je (meestal op de bodem/onderzijde) codes/tekens. Het zijn driehoekjes gevormd door pijltjes. In het midden vinden we een cijfer, die uiteenloopt van 1 tot 7. Onder deze driehoekige pijlhokjes met een cijfer in het midden vinden we ook letters. Dit geeft aan, waar de cijfers in het driehoekje voor staan. Het geeft aan, waaruit het plastic bestaat.

De juiste kunststoffen voldoen aan de recycling codes PP, PE, PP-PE en HDPE. Dit betreffen in de driehoekjes de codes 2 en 5. Separaat kan er ook harde PVC ingeleverd worden. 

WELKE KUNSTOFFEN NIET?
Niet alle kunststoffen zijn geschikt om in te leveren. Plastics die NIET in aanmerkingen komen zijn onder andere PET-flessen, vleesbakjes, elektrische apparaten, zwembadjes, folies en zacht plastic wat knispert. Twijfel je of het plastic geschikt is, vraag het dan aan één van onze vrijwilligers op zaterdagmorgen.

Als je twijfelt, kun je ook het een stukje kunststof eraf knippen en in bakje water leggen. Blijft het kunststof naar het onderdompelen drijven dan is het geschikt om in te leveren.

Voor meer informatie of grote partijen harde plastics. Neem contact op via kunststof@owios.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment