ELBURG - Op 9 december wordt in Elburg in de Grote of st Nicolaaskerk een 'Festival of Lessons and Carols' georganiseerd volgens oud Engelse traditie. Het concert, dat om 19.30 uur begint, wordt georganiseerd door de uit Elburg afkomstige en inmiddels internationaal bekende countertenor Maarten Engeltjes. Hij heeft hierbij de samenwerking gezocht met het Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies. Het orgel wordt bespeeld door Sietze de Vries. Maarten wil graag een oude traditie in Elburg nieuw leven in blazen. Ook omdat hij er zelf zoveel mooie herinneringen aan bewaart.

 Bekijk hieronder een sfeerimpressie:

Het wordt een avond met geweldige muziek, dito teksten en overvloedig kaarslicht. Bij een Festival of Lessons and Carols worden lezingen afgewisseld met hymns en carols die op de lezingen van toepassing zijn of die de lezingen aanvullen.

Maarten Engeltjes (1984), zingt al vanaf zijn vierde jaar als jongenssopraan. In september 2007 studeerde Maarten cum laude met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij is inmiddels één van de meest gevraagde countertenoren ter wereld en werkt regelmatig met grote dirigenten wat hem een regelmatig geziene gast maakt in de meest prestigieuze zalen en festivals ter wereld.

Het Kampen Boys Choir is een koor naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2002. Het omvat ongeveer 16 jongens (trebles) en 12 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl.

Omroep Gelderland heeft besloten om het gehele concert op 9 december a.s. in Elburg live op te nemen en rond kerst uit te zenden. Alles wordt uit de kast gehaald en het belooft een fantastisch document te worden. Reden te meer om erbij te zijn!

Reserveer HIER uw kaarten.

kerst carol

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment