Arie Ten Hove en Henri Bekenkamp V1.5

’t LOO -  Zoals iedereen weet is het een zeer bewogen jaar voor iedereen en kregen we te maken met de Covid19 dat alles stil legde in de hele wereld. Ook in het dorp ‘t Loo was dit te merken. Maar als er nog wat gedaan kon worden werd duidelijk dat de inwoners zich met hart en ziel inzetten. In deze serie over ‘t Loo zijn sporters, vrijwilligers, en bestuurders voor de camera  gehaald.  Het ATB Mediateam heeft in dit laatste deel twee bestuurders opgezocht die beiden zijn geboren en getogen in ’t Loo, namelijk Henri Bekenkamp en Arie ten Hove. Bekenkamp is voorzitter van “Stichting Circuit Oldebroek” en Ten Hove is dat van de ATB Vereniging Oldebroek. Prachtig om te horen hoe beiden in hun jeugd al verbonden waren met hun dorp,  want zij zijn beiden begonnen als vrijwilliger bij de stichting.

 Het dorp  heeft op sportgebied nooit achterover geleund. Sterker nog, al meer dan vijftig jaar bestaat er al een stichting en wel “Stichting Circuit Oldebroek” , die al op de kaart werd gezet door de motorraces en de motocross waarbij de ladder steeds hoger werd gelegd en zelfs wedstrijden om het wereldkampioenschap voor zijspannen werden verreden. Door de Dutch Master Of Motocross  wist zelfs de complete wereldtop de weg naar circuit ‘De Bargen’ te vinden. Dit werd allemaal mogelijk door vrijwilligers uit dit dorp die de handen uit hun mouwen steken, maar ook bestuurlijk en zij hopen dit nog vele jaren met plezier te blijven doen.

En dan hebben we het nog niet gehad over de ATB Vereniging Oldebroek, die na acht jaar knokken een prachtige baan wist te realiseren (Sportpark Stuivezand)  waar zowel jeugd als ouderen met hartenlust hun sport kunnen beoefenen. Ook de landelijke jeugdwedstrijd onder de vlag van de KNWU passeert er elk jaar en de eigen jaarlijkse wintercompetitie behoort  tot een van de prachtigste evenementen. Er komen deelnemers van heinde en ver om deel te nemen. Afgelopen jaar organiseerde de ATB vereniging nog het Nederlandse Kampioenschap Streetrace. Ook hier staan de vrijwilligers dag en nacht klaar om alles in goede banen te leiden en ook bij deze vereniging is men zeker nog niet klaar.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment