thumbnail Robert en Diederick Fobbe V1.4

’t LOO -  Zoals iedereen weet is het een zeer bewogen jaar voor iedereen en kregen we te maken met de Covid19 dat alles stil legde in de hele wereld. Ook in het dorp ‘t Loo was dit te merken. Maar als er nog wat gedaan kon worden werd duidelijk dat de inwoners zich met hart en ziel inzetten. In deze serie over ‘t Loo zijn sporters, vrijwilligers, en bestuurders voor de camera  gehaald.  Het ATB Mediateams is in dit vierde deel op bezoek gegaan bij twee neven. Robert Fobbe en Diederick Fobbe hebben beiden voor een andere sport gekozen, Robert is een echte motorcrosser en Diederick heeft de ATB fiets gepakt en al jaren lid van de ATB Vereniging. Robert Fobbe begon zijn crosscarrière  in de 85cc klasse onder de vlag van de KNMV en vierde van Nederland wist te worden. Ook was hij te zien op zijn eigen thuiscircuit “De Bargen”.

 Blessures bleken Robert veel in de weg te staan, maar hij blijft er nuchter onder en kijkt positief vooruit. Diederick wist bij de landelijke jeugdwedstrijden onder leiding van de KNWU altijd bij de beste tien te eindigen en hij pakte een podiumplaats bij de NK Streetrace in Oldebroek. En dan hebben we het nog helemaal niet over de wintercompetitie gehad.

Voor 2021 staat de Husqvarna 250cc al klaar voor Robert Fobbe en de glimmende ATB fiets voor Diederick Fobbe. Beiden hopen dat er weer gereden kan worden, want ook voor deze neven was dit, zoals voor allemaal, een bewogen jaar.  En ja blijven ze in het dorp ‘t Loo wonen?

Het dorp  heeft op sportgebied nooit achterover geleund. Sterker nog, al meer dan vijftig jaar bestaat er al een stichting en wel “Stichting Circuit Oldebroek” , die al op de kaart werd gezet door de motorraces en de motocross waarbij de ladder steeds hoger werd gelegd en zelfs wedstrijden om het wereldkampioenschap voor zijspannen werden verreden. Door de Dutch Master Of Motocross  wist zelfs de complete wereldtop de weg naar circuit ‘De Bargen’ te vinden. Dit werd allemaal mogelijk door vrijwilligers uit dit dorp die de handen uit hun mouwen steken, maar ook bestuurlijk en zij hopen dit nog vele jaren met plezier te blijven doen.

En dan hebben we het nog niet gehad over de ATB Vereniging Oldebroek, die na acht jaar knokken een prachtige baan wist te realiseren (Sportpark Stuivezand)  waar zowel jeugd als ouderen met hartenlust hun sport kunnen beoefenen. Ook de landelijke jeugdwedstrijd onder de vlag van de KNWU passeert er elk jaar en de eigen jaarlijkse wintercompetitie behoort  tot een van de prachtigste evenementen. Er komen deelnemers van heinde en ver om deel te nemen. Afgelopen jaar organiseerde de ATB vereniging nog het Nederlandse Kampioenschap Streetrace. Ook hier staan de vrijwilligers dag en nacht klaar om alles in goede banen te leiden en ook bij deze vereniging is men zeker nog niet klaar.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment