CBS de MeidoornWEZEP - Leerlingen van groep 6/7 en 8 van basisschool De Meidoorn in Wezep hebben op woensdag 26 november mee gedaan aan ‘Vrachtwagenproject de Dode Hoek’.

Een Veilig op Weg team van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) hebben samen dit leuke, leerzame en levendige lesprogramma ontwikkeld om je te laten zien hoe je met vrachtauto’s in het verkeer om moet gaan en wat je daar zelf aan kunt doen. Het wordt er namelijk een stuk veiliger op als je zichtbaar bent in het verkeer.

De instructie begon met een theoretisch gedeelte. Daarna volgde een praktische uitleg met voorbeelden buiten de truck. Het bezoek aan de grote vrachtwagen maakte veel indruk op de leerlingen. Door zelf plaats te nemen achter het stuur hebben ze zelf kunnen ervaren op welke plekken rondom de vrachtwagen je als fietser niet of moeilijk te zien bent voor een chauffeur.

Tijdens de lessen leren de kinderen een tweetal vuistregels. Zodat ze veilig en bewust kunnen omgaan met vrachtauto’s in het verkeer en om hun verkeersveiligheid voor nu en later te vergroten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment