douwe

OLDEBROEK/ELBURG – Evenals afgelopen jaar organiseert de Lionsclub Elburg Oldebroek het verzamelen van waardepunten van Douwe Egberts. In diverse supermakten in de gemeenten Elburg en Oldebroek staan inmiddels de verzameldozen al weer klaar. Hierin kan iedereen de DE-punten doneren voor het goede doel. Met de opbrengst van deze actie kunnen velen gezinnen via de Voedselbank koffie ontvangen.

Landelijke actie

De lokale voedselbanken zorgen er elke week voor dat aangesloten gezinnen of personen een voedselpakket krijgen. Door leveranciers worden diverse producten geleverd die in deze pakketten beschikbaar worden gesteld. Maar omdat koffie een lang houdbaar product is, zit dit zelden in zo’n pakket. Veel Lionsclubs (serviceclub) houden in de maand december deze actie in hun eigen omgeving. Aan het einde van de actie worden deze punten landelijk ingeleverd en omgezet in pakken koffie.

Opbrengst

In het afgelopen jaar heeft de Lionsclub Elburg Oldebroek voor de eerste maal meegedaan met deze actie. Na het tellen van alle punten bleken de ingeleverde 730.000 punten goed te zijn voor 1800 pakken koffie. Deze zijn in januari van dit jaar bij de Voedselbank geleverd. Dit betekende dat alle mensen bij de Voedselbank meer dan een half jaar lang koffie in hun pakket konden krijgen. Reden genoeg om ook dit jaar weer mee te doen.

Verzamelpunten

De dozen van de actie zijn geplaatst in Elburg (Jumbo en Plus), Doornspijk (Spar), ’t Harde (Boni), Oldebroek (Emté) en Wezep (Plus, Boni). De hele maand december kunt u hier uw punten kwijt. U doet toch ook weer mee!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment