thumbnail Filmopname Muziekakkoord Noord Veluwe

OLDEBROEK - Op woensdag 9 december 2020 om 19.00 uur wordt online via een live verbinding door bijna alle scholen in de gemeenten Epe, Heerde, Oldebroek en Hattem, vele muziekverenigingen, Koren in Epe, TactMuziek, Cultuurplein Noord Veluwe en wethouders en burgemeesters van de gemeente Oldebroek, Heerde, Epe en Hattem het MuziekAkkoord Noord Veluwe getekend. Onderdeel van de ondertekening is een speciale film die laat zien hoe het akkoord tot stand is gekomen. De opnames daarvan waren op vrijdag 27 november.

 Doel

Het MuziekAkkoord is een convenant dat in 1,5 jaar tot stand is gekomen met alle bovengenoemde partijen, onder begeleiding van Cultuurplein Noord Veluwe en stichting Méér Muziek in de klas. Doel van het vierjarige akkoord is om alle basisschoolleerlingen in Nederland, zo ook op de Veluwe, structureel muziekonderwijs op school te bieden. Om dit mogelijk te maken wordt de bijbehorende MuziekMatch aangevraagd en worden fondsen en sponsoren geworven. De Noord Veluwe is de 17e regio in Nederland die een MuziekAkkoord ondertekent. Rinette van der Vliet, directeur van Cultuurplein Noord Veluwe: “We hebben gewerkt met een groep ontzettend enthousiaste mensen uit alle gemeentes. Het was de bedoeling om te komen tot een kleine stuurgroep maar er bleven maar steeds 20 man of meer komen. Een teken dat het onderwerp leeft en ik ben trots op de samenwerking die tot stand is gekomen.”

Film

Vrijdag 27 november maakt filmmaker Marleen Hoftijzer in opdracht van de stuurgroep MuziekAkkoord Noord Veluwe opnamen voor de onthulling van het lokale MuziekAkkoord. Samen met de lokale ambassadeurs van dit akkoord: Sander en Bastiaan van den Tillaard van Van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep, reist zij door de regio en halen zij alle handtekeningen op bij scholen, muziekverenigingen en andere deelnemers. Ook zijn er korte interviews met onder meer de wethouders en burgemeester van de deelnemende vier gemeenten te zien en natuurlijk van de zingende kinderen, die een speciaal voor deze gelegenheid lied zingen op de wijs van het Koningslied Hupsakee. Sander en Bastiaan, 2 net afgestudeerde resp. nog studerende broers met enorm veel plezier in muziek maken, zijn er trots op dat zij als ambassadeurs de promotie van het Noordveluwse akkoord mogen doen. “Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten om kinderen het plezier van muziek bij te brengen en ook andere partijen hiermee verder te helpen.” De broers hebben hiervoor zelfs een live debat met Koningin Máxima, beschermvrouwe van stichting Méér Muziek in de klas, mogen meemaken.

Feestelijk programma met inspiratiesessie

De virtuele ondertekening van MuziekAkkoord Noord Veluwe op woensdagavond 9 december wordt voorafgegaan door de première van de film Meer Muziek in de klas op de Noord Veluwe. Daarna volgt een online actieve inspiratiesessie over de regionale verankering van muziekonderwijs met inzet van muziekverenigingen, onder leiding van sessieleider Chantal de Bonth van LKCA. Aan deze sessie doen onder meer afgevaardigden mee van de KNMO, Musidesk en lokale betrokken partijen zoals Anita van Gelder, voorzitter van muziekvereniging De Eendracht uit Wezep, Christa Mensonides, directeur van CBS De Rank uit Wezep en Arno Groeneveld van TactMuziek uit Oldebroek. Dit onderwerp is gekozen omdat de samenwerking met muziekverenigingen typerend is voor het Noord Veluwse akkoord, waar zoveel verenigingen actief zijn en hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit akkoord.

Het programma wordt afgerond met een ‘home-toast’ op het MuziekAkkoord Noord Veluwe.

 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment