drugsinfolijn

3-MMC (3-methylmethcathinone) is een vrij nieuwe stof die de afgelopen jaren steeds bekender is geworden. De stof is het jonge broertje van mephedrone (4-MMC) en is een nieuwe psychoactieve stof (NPS). Vrij snel nadat Mephedron illegaal werd (ook in andere landen) kwamen er nieuwe alternatieven, waaronder 3-MMC. 3-MMC staat niet op de Opiumwet en is dus legaal (onder de Warenwet). De overheid is wel bezig met een wet die groepen designerdrugs in één keer moet verbieden. 3-MMC en een heleboel andere drugs zouden daarmee verboden worden.

Gesprek met Bert Jan Dokter, raadslid PvdA Oldebroek, over de designerdrug 3-MMC

Werking

3-MMC werkt stimulerend en licht bewustzijnsveranderend. Gebruikers zeggen dat het effect tussen dat van XTC en cocaïne in zit. Gebruikers voelen zich alert, blij en voelen geen vermoeidheid. Ze hebben vaak behoefte om contact te maken met anderen. Ook ervaren ze meer zelfvertrouwen. 3-MMC lijkt veel op 4-MMC. Dat wil niet zeggen dat de werking en de risico's hetzelfde zijn.

Risico's van 3-MMC

Omdat er weinig onderzoek is gedaan is er weinig bekend over de specifieke risico's van 3-MMC. Er zijn wel enkele dodelijke incidenten met 3-MMC geweest in het buitenland. In de meeste gevallen ging het om polydruggebruik (mensen die twee of meerdere middelen met elkaar combineren).

Negatieve effecten die gebruikers ervaren: verhoogde lichaamstemperatuur angst/ paranoïde gedachten hallucinaties spierspanning misselijkheid rusteloosheid hoofdpijn hartkloppingen drang om opnieuw te gebruiken (bij snuiven) Sommige gebruikers geven aan dat het gebruik een hevige kater kan geven: een vermoeid gevoel door het niet slapen en onvoldoende/niet eten.

Verslaving

Aan 3-MMC kun je verslaafd raken. Waarschijnlijk is 3-MMC verslavender is dan andere drugs doordat gebruikers tijdens het gebruik een sterke ‘craving’ ervaren (een sterke drang om te gebruiken of meer te gebruiken). Heb je klachten na het gebruik van 3-MMC, maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik, neem dan contact op met de Drugs Infolijn 0900 1995

Kijk HIER voor meer informatie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment