thumbnail WhatsApp Image 2020 11 27 at 13.31.22 1

OLDEBROEK - Vier weken lang zijn negen basisscholen in de gemeenten Putten, Harderwijk, Elburg, Oldebroek, Nunspeet en Ermelo de strijd aangegaan tegen oud textiel.Op deze manier hebben ze 29.089 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De allereerste Textiel Race in Noord-Veluwe is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

De Textiel Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden.

Van 2 november t/m 27 november hebben de deelnemende leerlingen 29.089 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 793 reparaties uitgevoerd. Inwoners uit de deelnemende gemeenten konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Buurtbewoners kregen in ruil hiervoor kortingscodes voor duurzame merken als Loop.a Life, Walra bed- en badtextiel, LABFRESH en SKOTT Fashion.

De Timotheusschool uit Oldebroek is met 5051 kilo en een score van 5244 de winnaar van de Textiel Race. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een schoolreis naar Nemo in Amsterdam.

De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief in samenwerking met de gemeenten Putten, Harderwijk, Elburg, Oldebroek, Nunspeet en Ermelo, Gresbo Post en Curitas.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment