praktijk

OLDEBROEK -  Na de zomervakantie is voor het tweede jaar de Praktijkklas Oldebroek van start gegaan. De Praktijkklas is een initiatief van stichting de Akker en het Nuborgh College. De kinderen van de praktijkklas zijn kinderen met gouden handen. Even niet met de neus in de boeken, maar leren door te doen. Elke vrijdagochtend komen ze bij elkaar, samen met twee leerkrachten. Regelmatig gaan ze op bezoek bij bedrijven in de buurt om daar de handen uit de mouwen te steken. 

Kijk HIER voor foto's


Helaas wordt het bezoeken van bedrijven instanties momenteel bemoeilijkt door covid-19. Dit vraagt creativiteit en flexibiliteit, maar daar kan de Praktijkklas wel mee uit de voeten. In deze tijd van corona heeft de praktijkklas daarom stilgestaan bij mensen die in een extra lastige situatie zitten door de huidige maatregelen, namelijk de ouderen. Twee weken lang hebben de leerlingen heel hard hun best gedaan om leuke presentjes voor de bewoners van De Hullen te maken. Op die manier hebben ze de bewoners een hart onder de riem gestoken. Zo werden er onder andere mooie herfstkransen en kunstwerkjes met spijkers en wol gefabriceerd.

Vrijdagochtend werden de cadeautjes persoonlijk afgeleverd bij De Hullen. Het liefst hadden de leerlingen de cadeautjes persoonlijk aan de ouderen gegeven, maar dat is door de huidige maatregelen natuurlijk niet mogelijk. Daarom heeft de gastvrouw alles in ontvangst genomen en de kinderen hartelijk bedankt voor hun inzet.

 

Lijkt het u ook leuk om deze enthousiaste kinderen een inkijkje te geven in uw bedrijf. Neem dan contact op met sandraruitenberg@deakker.nu of jdeakker@nuborgh.nl. 

Ook kunt u de praktijkklas volgen op instagram @praktijkklas.  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment