foto wethouder met energiecoach

OLDEBROEK  -  Van gedachten wisselen over kleine, energiebesparende maatregelen? Of hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie? Vanaf deze week staat er een enthousiaste vrijwilliger uit de gemeente Oldebroek klaar om inwoners te adviseren over kleine energiebesparende maatregelen in hun woning. Wethouder Bob Bergkamp en Veluwe Duurzaam reikten woensdag 18 november het certificaat aan de kersverse energiecoach van Oldebroek uit.

Het nemen van energiebesparende maatregelen scheelt niet alleen CO2-uitstoot, maar zorgt ook voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. De gemeente Oldebroek wil graag woningeigenaren hierin stimuleren en voorzien van passende informatie over hun eigen woonsituatie. Om inwoners daarin van advies te voorzien, zijn er (in totaal 25) energiecoaches opgeleid door duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Buurman met kennis en ervaring

Vrijwilliger Bart van Schie heeft de training via Veluwe Duurzaam gevolgd waarin hij vijf avonden lang met de andere energiecoaches dieper inging op thema’s als isolatie, ventilatie en subsidiemogelijkheden. Met deze informatie kan hij andere inwoners van de gemeente Oldebroek verder helpen met hun vragen omtrent kleine energiebesparende maatregelen, offerte-aanvragen en subsidiemogelijkheden. Hij is als het ware ‘de buurman met kennis en ervaring’.

Gesprek aanvragen

Inwoners kunnen kosteloos en geheel vrijblijvend een gesprek bij Veluwe Duurzaam aanvragen. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe waar inwoners van de zeven Noord-Veluwse gemeenten terecht kunnen voor energieadvies en advies op gebied van verduurzaming. Aanvraag voor een coachgesprek kan via www.veluweduurzaam.nl/advies/energiecoaches

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment