gert

WEZEP –  Gert Gerritsen uit Wezep zet zich al jaren in voor Stichting Join4Energy. De stichting heeft als doel het stoppen van energiestofwisselingziekten. Gert is inmiddels ook voorzitter van de stichting. Van deelnemer naar bestuurder. Join4Energy zamelt fondsen in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van de ziekte bestrijden en mogelijke genezing brengen. Om dit doel te bereiken wordt o.a. een Challenge op de Mont Ventoux georganiseerd. Wandelend, hardlopend, fietsend of op  mountainbike gaan deelnemers de legendarische berg beklimmen. Een sportieve prestatie om geld in te zamelen. Gert Gerritsen heeft al menig keer afgezien op de Mont Ventoux. Dit jaar is de uitdaging helaas vanwege de corona beperkingen afgelast. Maar voor 2021 staat van 3 t/m 6 juni deze uitdaging weer op de agenda. Dankzij de inspanning van heel veel helden heeft de stichting in 2019 maar liefst € 475.00,/ mogen bijdragen aan het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten.

Als je aan Gert vraagt hoe het dit jaar is gegaan beginnen zijn ogen te twinkelen. Er is dit jaar binnen de RIVM regels een alternatieve challenge gehouden. Begin dit jaar, voor de corona, werd er een benefietconcert georganiseerd door Stichting Hollands Benefiet. Ook een fruitverkoop, bierproeven er allerlei andere initiatieven droegen bij aan het verwezenlijken van de doelstellingen van de stichting. Uiteraard blijft de grote uitdaging de challenge op Mont Ventoux de grote actie. Deze staat voor 2021, mits het verantwoord is op de agenda.

Gert kijkt ook terug op 16 oktober. Dat was de dag van de krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten en bedoelt om deze stofwisselingsziekten meer in beeld te brengen. Gert heeft namens Join4Energy deelgenomen aan een overleg met verschillende organisaties. Stichting Energy4All, Ride4Kids, Stichting Energy4Kids. Gert kijkt terug op een constructief overleg.´ Het is belangrijk om elkaar regelmatig te spreken en ons samen in te zetten, ´zegt hij daarover.

Zowel als deelnemer als bestuurder zet Gert zich met enthousiasme en passie in voor Join4Energy. Gert geeft aan dankbaar te zijn voor alle mensen die de initiatieven van de Stichting ondersteunen en het mogelijk te maken dit te realiseren. “Deelnemers, sponsoren, iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en bijdrage”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment