thumbnail 2020 06 16 Foto 3A Boerderijmuseum IMG 9927

OLDEBROEK - ’Wie bakt de lekkerste appel- of perentaart’ is een initiatief van het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. De taarten moeten zaterdag 24 oktober vóór 10.00 uur ingeleverd worden bij het Boerderijmuseum. Deelnemers dienen zich per mail (info@boerderijmuseum.nl) of telefonisch (0525 63 1457) op te geven vóór woensdag 21 oktober. Een deskundige jury (burgemeester Tanja Haseloop, Nicolet Hoorn, Henri Jonker en Jan van Ommen) bepaalt wie de waardebonnen van € 20,-, € 15,- en € 10,- van Bakkerij Jonker winnen.

Zaterdag 24 oktober is de laatste dag van de twee weken durende herfstvakantieperiode met als thema appels en peren in het museum. De activiteiten van het Boerderijmuseum komen vanwege de corona-uitbraak in de plaats van de Rotary Kidsweek, die de laatste jaren zo succesvol is en heel veel kinderen naar de uit 1753 daterende monumentale boerderij trekt.

Op de deel van het Boerderijmuseum staan in genoemde periode tien kisten met appels en peren van Fruittuin Verbeek. De kinderen kunnen dan raden in welke kist welk appel- of perenras zit. Voor de kleintjes zijn er kleurplaten over appels en peren, er is wat educatiefs over het thema voor de kinderen en andere activiteiten over het onderwerp.

Pannenkoekenactie

Na de succesvolle kruudmoesactie houdt het Boerderijmuseum zaterdag 24 oktober ook een actie met pannenkoeken mét en zònder appel, bereid volgens oma’s recept. De tongstrelende pannenkoeken kunnen t/m donderdag 22 oktober besteld worden door het knopje ’bestellen’ aan te klikken en in te vullen op de website www.boerderijmuseum.nl

De producten die besteld kunnen worden zijn: appelmoes (pot 900 gram €3,00 en 450 gram voor €1,95), appelpannenkoeken (€2,50 p.st.), naturel pannenkoeken (€2,00 p.st.), stoofpeertjes en een klein appeltaartje €3,99 van Bakkerij Jonker.

Opgeven

Mede vanwege corona vraagt het bestuur van het Boerderijmuseum de kinderen en begeleiders om zich per mail (info@boerderijmuseum.nl) op te geven. De toegang voor de kinderen t/m 12 jaar is gedurende deze periode gratis. Begeleiders betalen de normale toegangsprijs: € 4,50 per persoon. Begeleiders kunnen zich ook opgeven via: www.boerderijmuseum.nl en vervolgens het kopje ’bestellen’ aanklikken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment