2020 10 verteltas

OLDEBROEK  – De verteltas voor peuters is in de gemeente Oldebroek van start gegaan. Peuters die daar kinderopvang met voorschoolse educatie bezoeken krijgen bij toerbeurt de verteltas, met daarin een boek, spelletje en knuffel, mee naar huis. Het project de verteltas is in samenwerking met de kinderopvang ontwikkeld door de Bibliotheek Noord-Veluwe. Leesplezier, het belangrijkste doel van dit project, is gegarandeerd door de persoonlijke aanpassing van de inhoud van de tas aan de wensen van het kind. 

De verteltas is een leuke manier om ouders van peuters te betrekken bij de taalontwikkeling en het stimuleren van het leesplezier van hun kind. Samen lezen en een spelletje doen is leerzaam,  leuk en heel gezellig! Elke week krijgt een ander kind de verteltas mee. De verteltas is nu van start gegaan als pilot voor de Peuteropvang van SKGO. Later dit schooljaar haken de Wereldkinderen en Romi ook aan.

De verteltas is een nieuw onderdeel van het Bas Project van de gemeente Oldebroek voor de kinderopvang. Bas is een leesbevorderingsproject voor kinderen van 0 tot 6 jaar waarin het basisonderwijs, de kinderopvang, het consultatiebureau en de Bibliotheek Noord-Veluwe samenwerken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment