foto prijsuitreiking de Wegwijzer Oosterwolde 1

 OOSTERWOLDE - Vier weken lang zijn 10 deelnemende basisscholen de strijd aangegaan tegen het elektronisch afval.In totaal haalden ze 24.320 oude elektronische apparaten op. De Wegwijzer uit Oosterwolde is met 7687 apparaten en een score van 4744 de winnaar van de E-waste Race. Wethouder Bergkamp van gemeente Oldebroek overhandigde de leerlingen de prijs, een schoolreis naar Nemo in Amsterdam.

Van 14 september tot 9 oktober hebben de leerlingen van verschillende basisscholen zich ingezet om zo veel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. Dit waren leerlingen van basisschool de Wegwijzer, de Nassauschool, de Petraschool, de Korenbloem, de Parel, de Schittering, PCBS Beatrix, Prinses Beatrix, de Borchstee en de Blerck.

De E-waste Race spoort buurtbewoners aan hun elektronisch afval apart aan te bieden. In Nederland kan twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled worden, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Buurtbewoners hebben de afgelopen vier weken hun elektronisch afval aan kunnen melden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler of haardroger aan huis ophaalden. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop want veel onderdelen kunnen opnieuw gebruikt worden.

De E-waste Race Amsterdam is een initiatief in samenwerking met de gemeenten Nunspeet, Oldebroek, Putten, Harderwijk, Ermelo, Elburg én WeeeNL. Zij zorgen ervoor dat al de ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment