ggd

OLDEBROEK - GGD Noord- en Oost-Gelderland voert dit najaar de Gezondheidsmeter 2020 uit. Dit is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek onder volwassenen en ouderen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter we weten hoe het met de Nederlanders gaat. Doet u ook mee? In de vragenlijst staan vragen over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid en de leefomgeving. De Gezondheidsmeter vindt één keer in de vier jaar plaats.

Meedoen

Ongeveer 60.000 inwoners in Noord- en Oost-Gelderland hebben een uitnodiging voor het onderzoek op de deurmat ontvangen. Deze inwoners zijn willekeurig geselecteerd door het CBS.

Heeft u een brief ontvangen? Dan kunt u de vragenlijst invullen via de link die in de brief staat. Heeft u geen brief ontvangen, maar wilt u wel meedoen? Heel graag! Dan kunt u de vragenlijst openen via www.GGDgezondheidsmeter.nl.

Meedoen aan de Gezondheidsmeter is vrijwillig. Gegevens worden anoniem en volgens de regels van de AVG verwerkt.

In het hele land

Ook andere GGD’en in Nederland startten deze maand de Gezondheidsmeter. Dit gebeurt op dezelfde manier. Hierdoor is het mogelijk de resultaten op landelijk niveau te vergelijken. De GGD’en werken hierin samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Resultaten

De resultaten van de GGD Gezondheidsmeter 2020 worden medio juni 2021 bekend gemaakt. Gemeenten gebruiken de cijfers van de Gezondheidsmeter als basis voor hun gezondheidsbeleid. Met de uitkomsten kunnen gemeenten en GGD samen bepalen wat nodig is om de gezondheid van haar inwoners te verbeteren.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment