geld

WEZEP - De partners in het project ‘HYBIO’, waaronder CelaVita Wezep, willen het produceren en bevoorraden van de hybride aardappel (aardappels uit zaad) geschikt maken voor de biologische teelt. In het project HAASAP (eerder ondersteund door EFRO) is het veredelingsplatform en de bevoorradingsketen van de hybride aardappel ontwikkeld voor de gewone teelt. Met de proces- en productinnovaties uit het project HYBIO wordt de hybride aardappel resistent tegen de twee grootste plagen voor de biologische teelt; de coloradokever en de aardappelziekte (Phytophthora infestans).

Ook wordt de biologische aardappelteelt versneld opgeschaald. Daarmee wordt de biologische hybride aardappel binnen Nederland en wereldwijd economisch aantrekkelijk.

Het consortium bestaat uit BioVenture (Wageningen), CelaVita Wezep, Germains Seed Technology (Aalten), Wageningen Universiteit (Wageningen), Wageningen Research (Wageningen). Zij ontvangen een subsidie van de EU en de Provincie Gelderland van € 1.347.812. De totale kosten bedragen € 3.182.661.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment