ewaste

HATTEMERBROEK - Van 14 september tot en met 9 oktober is er weer een E-waste Race in Noord-Veluwe. Op zes verschillende scholen vindt een kick-off les plaats waarmee de E-waste Race wordt geopend in hun gemeente! In totaal nemen tien teams van tien basisscholen het tegen elkaar op om in vier weken tijd zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel e-waste) in te zamelen. De school die het meest inzamelt, wint een prachtige schoolreis voor de hele klas! Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 14 september en 9 oktober gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Denk bij elektronisch afval aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels of adapters. Hieronder vallen geen inktcartridges of batterijen.

U kunt helpen!

Wanneer u uw klein elektronische afval apart inlevert, draagt u eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. We maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw oude of kapotte elektronische apparaten online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor de sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot: BYOR.

De Noord-Veluwse scholen die meedoen zijn CBS Petraschool, CBS de Parel, PCBS Beatrix, de Blerck, de Korenbloem, het Sterrenlicht, de Borchstee, de Nassauschool, BO Prinses Beatrix en de Wegwijzer. De E-waste Race Noord-Veluwe is een initiatief van WeeeNL en de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment