tanja

In de afgelopen weken was ook ik even vrij. En we hebben daar enorm van genoten. We zijn naar een prachtig stuk Nederland verhuisd. Terwijl wij op verkenning waren draaide de wereld, natuurlijk, gewoon door. Onder mijn parasol en na de fietstochten en wandelingen heb ik het nieuws uiteraard toch gewoon gevolgd. Ik kan het niet laten…

De gemeente Oldebroek was veelvuldig in het nieuws de laatste weken, helaas niet alleen in positieve zin. Als burgemeester zijn de ingewikkelde en trieste zaken natuurlijk lastig om te zien; en zeker als burgemeester die vakantie heeft…
Brand, ongelukken, geweld tussen mensen onderling en tegen hulpverleners, mensen die het niet eens zijn met elkaar; daar schrik ik van!

Verklaringen, ervaringen, ieder heeft zijn eigen verhaal. Zoals alle verhalen altijd twee of meerdere kanten hebben. Verhoudingen liggen soms ingewikkeld en ervaringen uit het verleden kunnen verklaringen zijn voor de toekomst..
Maar ik hoop wel op een verandering! Een verandering in de cultuur, in de manier waarop we met elkaar omgaan, hoe we elkaar aanspreken, wat we normaal vinden en wat we met elkaar delen. Laten we met elkaar gewoon doen! Met elkaar in contact blijven is overigens altijd belangrijk! In de komende weken kom ik daar zeker nog op terug.

Natuurlijk was het niet alleen negatief deze zomer. Ik heb genoten van de Oldebroekse uitzending van Zomer in Gelderland. Oldebroek ten voeten uit, hoewel ik ook veel vernieuwende elementen niet voorbij heb zien komen in het programma. Een van die vernieuwende clubs is de ATB-vereniging. Het weekend van het NK Streetrace ligt inmiddels achter ons. Een sportief evenement van nationale klasse; en dat in coronatijd. Daar waar het in een andere gemeente niet lukte kreeg de ATB-vereniging het hier wel voor elkaar. Waarschijnlijk onder het motto: Gewoon Doen! Hulde aan de organisatoren en alle betrokken vrijwilligers. Ook zo zetten we Oldebroek op de kaart! Een manier die mij persoonlijk vele keren meer aanspreekt dan al dat andere nieuws. Voor mij een fantastische manier om mijn vakantie af te sluiten.

En nu ga ik weer volop aan de slag om samen met u allen hard te werken aan een goed, gezellig en gezond Oldebroek. Met de inmiddels bekende beperkingen. Want ook al zijn wij inmiddels wel klaar met corona, corona is nog niet klaar met ons. We moeten volhouden, maar dat betekent niet dat we er niet het beste van kunnen maken. We moeten er samen door heen. Gewoon doen!  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment