Marinus Hein IMG 3376

OLDEBROEK – Tot vorig jaar maakten het Boerderijmuseum, Oudheidkundige vereniging ’De Broeklanden’. molen ’de Hoop’ en Yestercar (restaureren en in stand houden van Volvo’s van minimaal 15 jaar oud) allemaal afzonderlijk programma’s voor open monumentendag. Dit jaar hebben de vier partijen hun krachten gebundeld en maken ze zich sterk om het thema ’leermonument’ zaterdag 12 september zo goed mogelijk op de vier locaties tot uitdrukking te brengen. Dat was althans de bedoeling. Door corona ziet Yestercar dit jaar geen mogelijkheid om mee te doen. De overige drie partijen gaan door met de voorbereidingen.

Voorzitter van de vier samenwerkende comités is Marinus Hein. Hij zegt blij te zijn met de samenwerking. ”In de gemeente Oldebroek zitten we met Open Monumentendag tussen Hattem en Elburg in. Twee steden die op zich al monumenten zijn. Voor ons is het altijd moeilijk om ons te onderscheiden. Nu we de krachten bundelen kunnen we de bezoekers samen mooie programma’s aanbieden.”

Gé Wiendels van Yestercar uit Wezep zegt het jammer te vinden dat zij dit jaar af moeten haken vanwege corona. ”Vorig jaar hebben we voor het eerst goed uitgepakt op Open Monumentendag en dit jaar wilden we dat graag een goed vervolg geven. Door de samenwerking met het Boerderijmuseum, de oudheidkundige vereniging en molen ’de Hoop’ zagen we nieuwe kansen en mogelijkheden. Vanwege corona moeten we helaas voor dit jaar afhaken omdat we op onze locatie de gezondheid van de bezoekers niet kunnen garanderen. We hopen volgend jaar wel mee te kunnen doen.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment