provincie

Werk je met vluchtelingen in Oost Nederland? Meld je dan aan voor een van de drie webinars! Voor het vierde jaar op rij organiseren Provincie Gelderland, Provincie Overijssel en VluchtelingenWerk Oost Nederland (VWON)  inspirerende sessies over de integratie van vluchtelingen. De editie van vorig jaar in Arnhem bracht zo’n 250 beleidsmakers en andere betrokkenen bij elkaar. In verband met de coronamaatregelen vindt het congres dit najaar online plaats in de vorm van een reeks van drie interessante webinars die je vanaf je werk of thuis kunt bijwonen. De inschrijving is vanaf vandaag geopend!

Webinar 1: Matching that matters

28 september: 09:30 – 10:30 uur

Veel statushouders willen snel aan de slag en veel werkgevers staan te springen om personeel. Toch gaat de concrete matching vaak mis. Hoe kunnen we tot een betere matching komen? In deze interactieve live-stream talkshow hoor je geslaagde voorbeelden en praktische tips. Met medewerking van matchingsorganisatie Newbees, werkgever Tennet en een van haar werknemers. Gastheer Bahram Sadeghi.

Webinar 2: Maatschappelijke begeleiding binnen de veranderopgave inburgering

26 oktober: 09:30 - 10:30 uur

Met de start van de nieuwe wet Koolmees verandert er veel. Hoe verhoudt de Maatschappelijke Begeleiding (MB) zich tot die veranderingen? Wat is haar huidige rol en wat kan haar nieuwe rol zijn? Na een presentatie van onderzoeksbureau Significant over de waarde van maatschappelijke begeleiding voor de integratie van vluchtelingen gaat gastheer Bahram Sadeghi in gesprek met een gemeente, een vrijwilliger MB en een programmacoördinator van VWON.

Webinar 3: Inclusief beleid maak je niet alleen

9 november: 09.30 – 10.30 uur

De ervaringen van eerdere generaties vluchtelingen zijn essentieel om het beleid van overheden en maatschappelijke organisaties inclusief te maken. Welke rol kunnen vluchtelingen hierin vervullen? Halleh Ghorashi presenteert haar onderzoek hierover. Zij is hoogleraar aan de Vrije Universiteit (VU) en onderzoeker Refugee Academy. Ook laat de klankbordgroep van VWON en provincie Gelderland haar methodiek zien.

Aanmelden

Interesse? Meld je aan voor één of meerdere webinars. Enkele dagen voor het webinar ontvang je de link waarmee je kunt deelnemen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment