beatrixfonds

Van 6 tot en met 12 september vindt de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. Vrijwilligers door heel het land, ook in Elburg en Oostendorp, vragen die week een bijdrage voor de strijd tegen spierziekten. De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Het Spierfonds zet zich in voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. De collecte­week is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de financiering van wetenschappelijk on­derzoek. Er zijn wel 600 verschillende spierziekten. Ze zijn vaak erfelijk, soms dodelijk, en allemaal werken ze verlammend op de spieren. Je spieren heb je nodig voor alles: van lachen, lopen, drinken en plassen, tot zitten en ademen. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

Het coronavirus houdt ons dit jaar allemaal in z’n greep. Mensen met een spierziekte leven nog altijd in angst om besmet te raken. Dit virus is voor hen levensgevaarlijk. Het bewijst hoe hard weten­schappelijk onderzoek naar spierziekten nodig is.

Dit jaar leunt het Spierfonds nog meer op de collecte, omdat veel evenementen en sponsoracties niet door zijn gegaan vanwege coronamaatregelen. Het Spierfonds krijgt geen subsidie en is dus vol­ledig afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers.

Helemaal dit jaar is de collecte belangrijker dan ooit. Het Spierfonds is echt afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en donaties.

Uiteraard respecteren alle vrijwilligers de RIVM-richtlijn om 1,5 meter afstand te houden.

Door het coronavirus wordt er echter in Elburg en Oostendorp geen deurcollecte gehouden. Wel wordt door de collectanten een donatieflyer bezorgd.

Steun ook dit jaar de strijd tegen spierziekten en geef in de collecteweek via de iDEAL QR-code die te vinden is op de donatieflyer, of via ABN Amro NL02 ABNA 0548.29.23.45 t.n.v. Prinses Beatrix Spierfonds, of op www.spierfonds.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment