IMG 6441

Muziekvereniging De Eendracht geeft kinderen vanaf 7 jaar de kans om in 6 weken tijd een nieuwe, gezonde en actieve hobby te ontdekken in het gloednieuwe ‘Eendracht Ontdekorkest’

Muziek maken is voor kinderen niet alleen leuk, maar ook erg gezond! De vereniging kan zich voorstellen dat ouders graag willen weten hoe en wat. Daarom is er op woensdagavond 16 september van 19.30 tot 20.30 uur een informatieavond in De Brinkhof, aan de Mariënrade 3 in Wezep. Tijdens deze avond worden alle vragen rondom het Eendracht Ontdekorkest beantwoordt.   

Sporten is gezond dat weet iedereen. Niet iedereen weet dat muziek maken voor kinderen ook erg gezond is, alleen op een andere manier.  Zo heeft muziek een positieve bijdrage op het brein van kinderen.  Het draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen waardoor kinderen later beter leren. Maar binnen De Eendracht zijn ze niet alleen op zoek naar bollebozen. Door samen muziek te maken werken kinderen samen, leren ze oplossingen te bedenken, worden ze creatiever en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Vandaar dat muziek op de basisschool zo belangrijk is.  De Eendracht werkt daarom ook nauw samen met veel basisscholen in Wezep. Naast al deze mooie eigenschappen is muziek maken ook gewoon leuk!

‘Sinds mijn dochter bij de Eendracht speelt, beleeft ze zo veel plezier aan muziek maken. Ze speelt popliedjes, heeft nieuwe vriendjes en maakt TikTok filmpjes voor opa en oma. Probeer het gewoon’, aldus een van de ouders.

Het is goed om te zien dat kinderen, ondanks corona,  weer zo ‘normaal’ mogelijk naar school kunnen. Voor muziekvereniging De Eendracht uit Wezep een goed moment om voor alle kinderen een nieuw Ontdekorkest te beginnen. Het Eendracht Ontdekorkest is een gloednieuw muziekproject waarbij kinderen in een korte tijd op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met muziek maken en de vereniging. De vereniging stelt hiervoor nieuwe instrumenten beschikbaar waar de kinderen meteen mee aan de slag kunnen. Ze worden hierbij begeleid door professionele muziekcoaches.

Meer informatie over het Eendracht-ontdekorkest, en voor aanmeldingen, bezoek de website van De Eendracht via www.eendrachtwezep.nl/ontdekorkest

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment