P1000179

Het is een mooie dag om te wandelen. Er is weinig wind, af en toe zon en 18°. Dat is maar goed ook want de route van Edam naar Scharwoude gaat bijna geheel over de dijk. Met rechts van ons het Markermeer en links het prachtige polderlandschap van Schardam.

Op het fietspad, onderdijks, wordt veel gefietst door sportieve fietsers . de tassen vol met proviand en wat je zoal heel de dag nodig hebt.

Klik hier voor de foto's van Alida Bosma.

Langs de dijk staan nog enkele gave stolpboerderijen uit de 17e eeuw. De wind had op het piramide vormige dak weinig vat. De wind kan vanuit het meer heftig zijn. Dat merken we als we lopen op de dijk.

Het is langs de kust een drukte van belang van grote voertuigen die bezig zijn om de dijken te verstevigen we zien zelfs nog auto’s van “van Werven”, onze lokale ondernemer. De werkzaamheden duren tot eind 2021.

Het is puur genieten van de mooie vergezichten over het water en het land. De prachtige wolken zorgen voor echte Hollandse plaatjes. Wel is het oppassen geblazen op de dijk, schapen poep, hoog gras, brandnetels en gaten zorgen voor het nodige ongemak. Evenals de slecht onderhouden hekwerken die de schapen binnen moeten houden.

In Etersheim komen we in het land van Dik Trom. Wie kent deze prachtige verhalen van Johan Kieviet nu niet. Johan was schoolhoofd in Etersheim toen hij de boeken schreef. Dik Trom was een bijzonder kind.

Af en toe verschijnen er donkere wolken boven het meer maar op wat gespetter na houden we het gelukkig droog.  Bij Scharwoude staan onze fietsen geduldig op ons te wachten en fietsen we weer terug naar Edam.

Bij onze volgende wandeling bezoeken we Edam, dat moet een prachtig stadje zijn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment