P1000092

Een waterig zonnetje breekt door het grauwe wolkendek heen, als we eindelijk weer eens het Zuiderzeepad verder gaan verkennen. Lichamelijke ongemakken en de zomerse temperaturen van boven de 30° beletten ons om te wandelen.

Er wordt mij nog al eens gevraagd hoe we dat toch doen met vervoer om van A naar B te komen. Wij hebben hiervoor de volgende oplossing gevonden: we vertrekken met de auto en de fietsen achterop van huis, we rijden naar het eindpunt van onze wandeling en zetten daar onze fiets neer, we rijden naar het beginpunt van onze wandeling, laten daar de auto staan en wandelen dan genietend van de route terug naar onze fietsen. Moe maar voldaan fietsen we dan weer terug naar de auto.

Klik hier voor de foto's van Alida Bosma.

Dat fietsen is erg goed voor bepaalde spieren die we tot dan toe nog niet hebben gebruikt. Het liefste gaan we na afloop nog even zwemmen of naar de sauna wat helaas niet altijd mogelijk is. 

Vandaag gaat de wandeling van Wijdenes naar Scharwoude. We overnachten in een hotel in Hoorn. Onze wandeling begint bij het stoomgemaal de Wester Kogge en voert ons over de dijk langs het Markermeer. Het prachtige stadje Hoorn ligt in een inham van het Markermeer. Die inham draagt de mooie naam “Hoornse Hop”.  Hoorn betekent dijkhoek en Hop = inham.

Beiden zijn ontstaan door kustafslag. De baai vormde in 1573 het toneel voor de slag op de Zuiderzee.

Het stadje Hoorn is een toeristische trekpleister. We genieten van de prachtige oude huizen met de mooie gevels, de grachtjes, bruggetjes en de haven met de kleurige, kleine en grote jachten.

We waren graag in Hoorn gebleven maar we moeten nog een heel eind over de dijk wandelen om weer bij de fietsen te komen. We verlaten Hoorn en eenmaal op de open vlakte krijgen we te maken met periodes met harde wind en regen. Maar we zijn wel wat gewend en lopen vrolijk verder naar Wijdenes.

Af en toe worden we bijna van de dijk geblazen door de harde wind.

We trotseren, op de terugweg, ook de venijnige wind en komen veilig terug bij de auto. We rijden naar een bekent hotel en hebben over de kamer niets te klagen, maar de sauna is door corona gesloten en in het kleine zwembad, die met vier personen al vol is, voelen we ons als vissen in een vissenkom.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment