edohammers

KAMPEN/OLDEBROEK - De afgelopen tijd zijn er bij Dierenopvangcentrum Edo Hammers in Kampen verschillende bouwkundige inspecties uitgevoerd waaruit is gebleken dat het centrum in zeer slechte bouwkundige staat verkeert. De verslechtering is met name in het laatste jaar in versneld tempo toegenomen, zodanig dat het welzijn en de veiligheid van de dieren en mensen onvoldoende kan worden gewaarborgd. De combinatie van de noodzakelijke hoge investeringen om dit te herstellen, het geringe aantal zwerf- en afstandsdieren in de opvang, de mate van voldoende beschikbare opvangcapaciteit in de nabije regio en de smalle inkomstenbasis maakt dat de Dierenbescherming heeft besloten het Dierenopvangcentrum Edo Hammers met ingang van 1 augustus 2020 te sluiten.

Hoe gaat het nu verder met de dierenopvang in de regio?

Alle gemeenten waar de Dierenbescherming voor de dierenopvang in Kampen contracten of overeenkomsten mee had, zijn geïnformeerd. Dit betreft: Elburg, Hattem, Heerde, Kampen, Oldebroek en Urk. De komende periode gaan we in gesprek met gemeenten en omliggende dierenopvangcentra om te komen tot een passende overgang voor de opvang van zwerf- en afstandsdieren. Vanaf nu kunnen mensen, die afstand willen doen van hun huisdier, aankloppen bij omliggende opvangcentra, zoals in Zwolle, Harderwijk en Apeldoorn. Mensen die een zwervend dier aantreffen, kunnen hiervoor de dierenambulance bellen.

Wat gebeurt er met de dieren en de medewerkers?

De dieren die nu nog in het dierenopvangcentrum verblijven, gaan naar het Dierenasiel De Kuipershoek in Apeldoorn. Zodra deze dieren daar naartoe zijn overgebracht, kun je ze op de website van De Kuipershoek terugvinden van waaruit ze hopelijk snel naar een fijn nieuw thuis kunnen. Hoewel de medewerkers steeds op de hoogte zijn gehouden over de inspecties, was het onverwacht slecht nieuws om te horen dat de locatie gaat sluiten. Voor de personeelsleden van Edo Hammers is een sociaal plan opgesteld om de gevolgen voor hen zo goed mogelijk op te vangen. Ook voor de vrijwilligers, die er net als de vaste medewerkers altijd met hart en ziel hebben gewerkt, betekent het dat het werk op deze locatie stopt.

Wat gebeurt er met Dierenambulance Noord-Overijssel?

Voor het werk van Dierenambulance Noord-Overijssel, die ook vanuit Kampen opereert, verandert niet veel. De dierenambulance is en blijft actief in de gemeenten Dalfsen, Elburg, Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Urk en Zwartewaterland. Het enige verschil is dat gevonden gezelschapsdieren vanaf nu niet meer naar Kampen worden gebracht, maar naar omliggende opvanglocaties in de regio. Mensen die een gewond of zwervend dier aantreffen op straat kunnen dus gewoon de dierenambulance bellen.

.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment