superlot

OOSTERWOLDE -  In Oosterwolde, een dorp met ca. 2000 inwoners, in de gemeente Oldebroek is na jarenlange voorbereiding het project Hart van Oosterwolde van start gegaan. Een ambitieus plan waarbij een Multifunctionele Accommodatie gebouwd wordt waarbij een dorpshuis en sportzaal in een gebouw gestalte krijgt en waarbij Oosterwolde jarenlang verzekerd is van een goede huisvesting voor de vele maatschappelijke functies in het dorp. Oosterwolde kent veel jonge inwoners en daarvoor is het noodzakelijk dat er structureel een goede accommodatie aanwezig voor de vele verenigingen die het dorp heeft. Vrijdagmiddag om 15.00 uur gaf de burgemeester van Oldebroek, Tanja Haseloop-Amsing, met een druk op de entertoets het startsein van de superloterij, waarvan een deel van de opbrengst bestemd is voor financiering van de realisatie.


Het plan voorziet in de bouw van een nieuw dorpshuis en sportzaal met daarnaast een gebouw met 4 commerciele ruimtes, 10 appartementen, een plein en een speelvoorziening voor de jeugd. Het plan wordt gerealiseerd op sportpark “De Heughte” van de plaatselijke voetbalvereniging V.S.C.O. ’61.

Op de huidige locatie van de sportzaal en dorpshuis zullen 14 grondgebonden woningen gebouwd worden. Een aantal inwoners van Oosterwolde hebben het verzoek van de gemeente Oldebroek jaren geleden opgepakt met als opdracht: zorg voor een structurele huisvesting voor de vele maatschappelijke functies die het dorp kent. Na veel wikken en wegen is samen met de bevolking gekozen voor het plan Hart van Oosterwolde, waarbij alle sportaciviteiten en maatschappelijk functies centraal worden gehuisvest en waarbij een centrale plek in het dorp komt waar jong en oud elkaar kan ontmoeten. De gehele investering van het project komt uit op zo’n 3,5 miljoen euro, waarbij de gemeente Oldebroek ruim 2 miljoen bijdraagt, de provincie Gelderland met € 500.000,00 en diverse subsidies via allerlei fondsen. Ook de samenleving dient een eigen bijdrage te leveren van ca. € 200.000,00. Voor dat laatste vraagstuk is een speciale commissie in het leven geroepen om daar vorm en inhoud aan te geven. Zij hebben de oplossing gevonden in het organiseren van een Superloterij, waarbij 33.000 loten worden aangeboden voor de prijs van € 33,00 per stuk en waarop 33 fantastische prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is een luxe vakantiewoning, volledig ingerichte en met aangelegde tuin ter waarde van € 150.000,00. De tweede prijs is een volledig elektriche Opel Corsa ter waarde van € 30.000,00. Verder is te winnen een keuken, sloep, grote veranda, scooters, elektriche fietsen, vakanties, een half jaar lang boodschappen, Ipads, etc., etc. Het totale prijzenpakket bedraagt ca. € 300.000,00. De loten worden aangeboden via Social Media waarbij het kopen, afrekenen, ontvangen van lotnummer geheel geautomatiseerd wordt afgewikkeld. De trekking van de winnende lotnummers zal plaats hebben op 30 december 2020. Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt voor de realisatie van het project Hart van Oosterwolde, maar het grootste deel van de opbrengst komt ten goede aan de vereningen en instanties die zich bezig houden met het in stand houden en uitbreiden van de maatschappelijke doeleinden in het Veluwse dorp.  Kortom de gehele gemeenschap gaat profiteren van de opbrengst van deze loterij. De vergunning is hiervoor afgegeven door het Ministerie en het systeem is getest en klaar voor de start van de loterij.  

Alle informatie over de loterij kunt u vinden op www.wineenhuisvoorhethart.nl en wanneer er vragen zijn kunnen die gesteld worden via info@hartvanoosterwolde.nl


 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment