2020 07 16 Boerderijmuseum IMGL0060 Kopie

OLDEBROEK – De laatste zaterdagen van juli en augustus houdt het Boerderijmuseum weer een actie met kruudmoes en pannenkoeken mét en zonder spek. De volgens oma’s recept gemaakte tongstrelende producten kunnen zaterdag 25 juli tussen 10.00 en 15.00 uur afgehaald worden bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Bestellen, uiterlijk tot en met donderdag 23 juli, kan via de website www.boerderijmuseum.nl onder het kopje ’bestellen’ of via het mailadres: info@boerderijmuseum.nl

 

Boerderijmuseum.nl

De website www.boerderijmuseum.nl is dankzij de medewerking van Comceptum Media Makers uit Genemuiden uitgebreid met een webwinkel. Via een button rechts boven op de openingspagina van de website is het mogelijk om in de digitale winkel ook toegangskaartjes voor het Boerderijmuseum te reserveren, te betalen en te printen. Hetzelfde geldt voor andere (actie)producten, waaronder kruudmoes en pannenkoeken.

De toegangsprijzen voor het Boerderijmuseum zijn € 4,50 voor personen vanaf 13 jaar en € 2,25 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Het museum is gratis toegankelijk met de Museumkaart. Daarnaast kunnen ook artikelen uit de webshop worden gekocht zodat die direct beschikbaar zijn en na het bezoek kunnen worden meegenomen. Een liter kruudmoes kost € 6,00, een pannenkoek zonder spek € 2,00 en met spek € 2,50.

Eind juni heeft het Boerderijmuseum voor het eerst een dergelijke actie gehouden. Met succes. ”We hebben eind juni goed verkocht en heel veel positieve reacties op de kruudmoes en pannenkoeken gehad,” zegt keukenprinses Jannie van de Streek.

Donaties en acties

Financieel draait het Boerderijmuseum op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, donaties en subsidies. Tot 15 juni vielen de inkomsten weg door corona, maar gingen de vaste kosten door voor het Boerderijmuseum. Daardoor verkeert het museum in zwaar weer en worden alle zeilen bijgezet om het museum corona-proof open te houden. Het museum is sinds 15 juni weer open voor publiek, met inachtneming van de coronaregels van het RIVM. Naast het boerenleven van (ruim) een eeuw geleden kunnen de bezoekers ook de exposities ’75 jaar vrijheid’, kinderwagens uit oma’s tijd en schilderijen van Attie van den Berg bewonderen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment