Tweede avond op 10 juni

WEZEP - Een zaal vol Wezepenaren heeft maandagavond tal van nuttige tips gekregen om woninginbraken te voorkomen, alert te zijn op babbeltrucs, overval en diefstal te verminderen. Met foto's is duidelijk gemaakt hoe gemakkelijk een inbreker het soms heeft. Door alert te zijn op kleine dingen, kunnen mensen hun huis veel beter onaantrekkelijk maken voor dieven. Medewerkers van het Beveiligingscentrum en de wijkpolitie Wezep hebben daarover veel vragen beantwoord.

Gemeente Oldebroek, DeltaWonen, Careander, Icare, SWO en Viattence organiseren in het voorlichtingsprogramma Gewoon Gemak nu een tweede avond over veiligheid binnenshuis.

Vallen en niemand die je mist
Net als buiten, kunnen mensen hun huis ook van binnen veel veiliger maken. Een kleedje nodigt uit tot struikelen, een badkamervloer kan zomaar een uitglijer veroorzaken. Een drempel is lastig voor de rollator. En hoe hoor je de bel, als je slechthorend bent? Ook de sociale veiligheid is van groot belang. Als er brand uitbreekt: weet iemand dat je hier alleen woont en verminderd mobiel bent?

Hierover gaat de tweede bijeenkomst op dinsdagavond 10 juni.

Locatie en tijd: Dorpshuis Wezep van 19.00 – 21.00 uur.

Zelf aan de slag
Mensen die met maatregelen aan de slag willen, kunnen thuis persoonlijk advies krijgen. Bovendien biedt de gemeente een financiële bijdrage als mensen zelf aanpassingen aanschaffen voor hun woning.

Informatie en aanmelding
Namens alle zes initiatiefnemers is Stichting Senioren Wezep Oldebroek (SWO) het contactpunt.
E-mail adres: info@seniorenwezepoldebroek.nl
Telefoonnummer: 038- 3762716

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment