betr

HATTEMERBROEK - Zaterdag 20 juni was het precies 76 jaar geleden dat in Hattemerbroek tijdens de Tweede Wereldoorlog een verschrikkelijke aanval op een burgertrein plaatsvond door de bevrijders. Om exact dezelfde tijd denderde zaterdag een sneltrein voorbij, terwijl een klein groepje nabestaanden herdacht dat hier hun familieleden sneuvelden of gewond raakten.

Ludmilla van Santen voert sinds een jaar een intens onderzoek naar deze treinbeschieting uit op verzoek van Marco Toorenent, een kleinzoon van Piet Blokker die na eerst vier ouderen uit de trein geholpen te hebben, zelf doodgeschoten werd.

Van Santen spoorde veel nazaten van de slachtoffers op en interviewde lokale getuigen waaronder Johan Broekhuis, Bart van ’t Ende (interview van LocoTV) en Marie Bredewout-Voulon uit Wapenveld.

Ook deed ze nasporingen naar getuigen zoals Henk Amptmeijer, Reinder Dolstra, Johan Scheffer en Jurriaan Tjeenk Willink,  die allen betrokken waren of  getuige waren van de treinbeschieting..

Ze heeft hier een zeer uitgebreid verhaal van gemaakt en dit is na te lezen op haar site:   https://www.mijn-genea.nl/genea/member/van-santen/content/treinbeschieting-hattemerbroek-29-juni-1944/165

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment