daendels

HATTEM - Op zaterdag 4 juli gaan de deuren van het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem weer open voor het publiek. In het lekkerste museum van Gelderland bent u als vanouds welkom om u onder te dompelen in de geschiedenis van brood en banket.  Voor de jeugd zijn er ook deze schoolvakantie volop activiteiten. Weliswaar in aangepaste vorm maar daarom niet minder leuk.

Vijf monumentale panden gelegen aan een romantisch straatje. Een klein openluchtmuseum over het leven en werken van de bakker. Gebouwen die door een tunnel en verborgen hofjes met elkaar verbonden zijn. Elke locatie belicht een ander aspect over de vervaardiging van brood en banket.

Op 4 juli zal het Nederlands Bakkerijmuseum ook een nieuwe locatie in gebruik nemen. Een eerbiedwaardig pand met rode luikjes dat onderdak biedt aan een echte poffertjessalon uit grootmoeders tijd. Alleen al het interieur is de moeite van het bekijken waard. Tussen al het fraais ziet u de bakkers aan het werk. Poffertjes bakken is een kunst en u zult verbaasd zijn over de vingervlugheid waarmee ze gebakken worden. Opeten kan met mooi weer ook buiten op het fraaie pleintje voor de salon.

Activiteiten mogen in het Nederlands Bakkerijmuseum niet ontbreken. Rekening houdend met de huidige regelgeving zijn er wat aanpassingen. Het museum introduceert de ‘familiebaktafel’.

Familieleden kunnen met elkaar koekjes bakken aan privétafels met voldoende afstand tot de andere gasten.

De routing in het museum is aangepast maar dat maakt de speurtocht voor de jeugd er alleen maar spannender op. Een zoektocht naar deegrollers die een verstrooide bakker is kwijtgeraakt. De fraaie negentiende-eeuwse bakkerswinkel is daarbij het eindpunt waar inzet natuurlijk beloond moet worden.

Openingstijden zomervakantie

Vanaf 4 juli tot en met 29 augustus 2020

Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Contactgegevens

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Kerkhofstraat 13, 8051 GG Hattem

038-4441715

info@bakkerijmuseum.nl

www.bakkerijmuseum.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment