opbr

OLDEBROEK/ELBURG – Op zaterdag 20 juni 2020 zouden honderden lopers, fietsers, skeeleraars enz. zich op het parcours van Toer de Dellen bevinden. In verband met de coronabeperkingen moest het bestuur 5 maart jl. beslissen deze laatste van in totaal 7 edities af te gelasten.Een samenwerking tussen de lokale omroepen LOE FM en LocoFM kwam hierdoor ook tot stand en smolten samen in KiKaFM welke op deze dag zorgde voor een dag vol herinneringen en mooie gesprekken. De uitzendingen werden live via de twee omroepen uitgezonden.

Foto's Jack Aalderink

Om 9.00uur startte Willem Rietberg met de mini-marathon van in totaal 6 uur. Gesprekken met Voorzitter Eddie van Olst en mede-oprichter van Toer de Dellen, Corine Kroes.

Samen met presentator Ton Vermeulen stelde Arno van Elst de vragen aan Bettie Vaessen, vrijwilliger van het eerste uur. Janet van Weeghel bestuurde onder andere de familiefiets waarmee ze aardig wat bekijks had. Jan Oosterbroek vertelde over zijn individuele rondjes maar ook met handbikegroep Riverside Racing uit de regio. Dries Smit stond al die jaren garant voor de soms best wel ingewikkelde verbindingen tussen het sportpark en de studio’s.

Nadat Rudolf Huberts had vertelt hoe hij ‘het hoogste bedrag ooit’ bij elkaar had gelopen en met Goed Bezig Oldebroek de samenwerking met de organisatie als zeer plezierig had ervaren, kwamen de burgemeesters Hoogendoorn en Haseloop aan het woord. Ook hier werden mooie herinneringen opgehaald en tot slot een aantal plaatjes aangevraagd. Het doel was om met die verzoekjes toch dichterbij dat mooie half miljoen te komen.

Kika-ambassadrice Jetty Kamphof was lovend over hoe de organisatie, deelnemers en vrijwilligers zich samen inspanden om KiKa een warm hart toe te dragen. ‘Ik stond in de kraam op het sportpark beren en aardbeien te verkopen maar was zo enthousiast over alles wat er daar gebeurde’, aldus Kamphof.

Gerard Boer opende de middageditie van KikaFM.  Hij sprak met Hamgret Tichelaar en Thijs Brink. Een tot tranen toe geroerde Cor van Werven sloot het uur af. Hij vertelde het ontroerende verhaal over zijn zoon Ruben. Ook Jesse Mulder en Lisa Spaander werden in het radioprogramma gevraagd de herinneringen uit te spreken.

The Final

En dan begint het laatste uur, gepresenteerd door Bert-Jan Dokter, waarin gesprekken met een naar de studio gelokte Eddie van Olst en Corine Kroes over en weer gaan. Van Olst praat ronduit over Toer de Dellen waarin zijn werkgever, Wim Prins, een hoofdrol speelt. Als die even later aan de telefoon aankondigt dat hij het aan te vullen bedrag naar het half miljoen gaat verzorgen, schieten de tranen in de ogen van de voorzitter. ‘Dit was ergens wel een wens om die 500.000 euro aan te tikken..’, zei Van Olst. Alize van Putten schreef daarom een halve ton op de aangeboden cheque. Mede omdat de deelnemers het inschrijfgeld niet terug hoefden te hebben en er nog flink door werd gedoneerd kwam het alleen maar dichterbij het streefbedrag.  

Burgemeester Tanja Haseloop verraste het duo met een heuse toespraak in de presentatieruimte van LocoFM. Mooie woorden richting hen en als klap op de vuurpijl een welgemeende Erepenning voor Eddie en Corine. Na de fotoshoots en persmomenten kwam er een eind aan deze KikaFm dag. Met veel plezier gedaan!!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment