Voor mijn opleiding ‘coachen met hond als co-coach’ (bij Pets4care) ben ik op zoek naar een voor mij onbekend iemand om mijn coachingvaardigheden mee te oefenen. Helaas kan ik nog geen hond inzetten, omdat onze hond nog veel te jong is. Daarom wil ik gaan oefenen met het wandel coachen.

Wie ben ik:

Mijn naam is Johannette van Oene-Kragt, 47 jaar, getrouwd, moeder van 1 dochter. Samen met mijn schoonzus ben ik initiatiefnemer van zorgboerderij BENJAMIN (www.benjaminzorg.nl). Daar heb ik regelmatig ervaren hoe dieren een natuurlijk talent hebben om het gevoel van mensen aan te spreken. Dit heeft ertoe geleid dat ik bovenstaande opleiding ben gaan volgen. Hierbij leer ik te coachen met en zonder hond. Het werken in de natuur maakt onderdeel uit van de opleiding. Ook zonder hond kan een coachtraject worden uitgevoerd bv. in de vorm van wandelcoaching. Uiteraard wil ik in de toekomst graag een hond als co-coach kunnen inzetten.

Waarom wandel coachen:

Met een coach naar buiten gaan, en naast elkaar lopen terwijl je praat kan veel voordelen hebben. Zo nemen tijdens een wandeling je gedachten al snel de vrije loop. Het stimuleert je om meer out of the box te denken. Ook praten mensen wandelend vaak gemakkelijker vrijuit. De frisse buitenlucht, de mooie omgeving, en letterlijk meer ruimte om je heen dragen daartoe bij. Daarnaast vinden sommige mensen het prettiger om tijdens een persoonlijk gesprek niet steeds oogcontact te hebben, omdat zij dan hun woorden minder wegen. Stiltes voelen niet ongemakkelijk, maar eerder natuurlijk. En stiltes kunnen heel functioneel zijn. Als ze natuurlijk aanvoelen kunnen ze rust en ruimte geven om te ervaren en te voelen wat er wordt besproken en gebeurt. Ook dat kan helpen om op andere gedachten te komen.

Rust is hierbij heel belangrijk. In een ontspannen toestand lukt het beter om bij je gevoel te komen en te experimenteren met nieuwe opties. Deze vorm van coachen is ervaringsgericht, het doet vooral een beroep op persoonlijk voelen en ervaren.

Wie zoek ik:

Iemand die ik nog niet ken en die bereid is om met mij aan de slag te gaan met een coachvraag. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden van veel voorkomende coachvragen, maar natuurlijk mag het ook een persoonlijke vraag zijn die hier niet tussen staat:

 • Hervinden van een balans tussen werk- en privé leven.
 • Leren aangeven van grenzen
 • Meer assertief zijn
 • Leren omgaan met (gevoel van) verantwoordelijkheid
 • Stressbestendigheid/ leren omgaan met werkdruk
 • een negatief zelfbeeld
 • onzekerheid
 • faalangst
 • onbalans tussen ratio en gevoel
 • leren omgaan met conflicten
 • negatieve emoties hanteren
 • Behoefte aan innerlijke rust

.

Hoe gaat het in z’n werk:

Allereerst is het bij coaching belangrijk dat er een ‘klik’ is, dus zullen we starten met een kennismakingsgesprek om na te gaan of er een wederzijds vertrouwen tussen ons is en bespreken we het coachtraject.

Als coach begeleid ik je op je zoektocht door goed naar je te luisteren, met je mee te denken, te spiegelen, eerlijke feedback te geven, je uit te dagen en aan te moedige

Aanmelden:

Durf je het aan om met een coach in opleiding aan de slag te gaan met je coachvraag: stuur dan een mail met je coachvraag naar johannettevanoene@hotmail.com. Ik neem dan vervolgens contact met je op en bespreek met je de mogelijkheden

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment