schapen

OLDEBROEK - Boerderijmuseum 'De Bovenstreek' aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek staat zaterdag 31 mei van 11.00 tot 15.00 uur in het teken van schapen. Bij het Boerderijmuseum kunnen de bezoekers tijdens de landelijke Dag van het Schaap kennis maken met onder andere schapen scheren en schapen drijven. Ook wordt het spinnen van de wol gedemonstreerd. Verder wordt er met wol gebreid, geweven en kan bekeken worden hoe wol gevilt wordt.

Ook voor de kinderen is het leuk om mee te gaan naar het Boerderijmuseum. Zij kunnen dieren maken van vilt en wol spinnen met een handtolletje.

Van 11.00 tot 15.00 uur worden er boerenspullen uit grootmoeders tijd en andere curiosa tegen vriendelijke prijzen aangeboden. Ook is er een kraam met boerderijproducten, waaronder geitenkaas. Een suikerspin en ijscokar completeren de Dag van het Schaap. De toegangsprijs is 3,50 euro per persoon. Kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen 1,50 euro.

Schapen drijven

Voor het eerst staat tijdens de schapendag van 13.30 tot 14.30 uur een demonstratie schapen drijven op het programma. Dit gebeurt door Erik Bijlsma en Ouisal Belghitti van Dutchmoors. Samen met hun border collies wonen ze in Rheden. Het tweetal verdient de kost als schaapherders, hondentrainers en ze verzorgen demonstraties schapen drijven met hun border collie. Naast het werk bij meerdere schaapskuddes is het tweetal ook actief in de wedstrijdsport schapen drijven.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment