cjgoldebroek

OLDEBROEK  -  Wanneer een moeder in verwachting is van haar eerste kind dan veranderd er veel in haar leven. Voor sommige vrouwen is het dan ook fijn als ze behalve met de verloskundige ook met iemand anders kunnen praten over de zwangerschap. Bijvoorbeeld omdat er thuis problemen zijn of als ze te weinig steun voelen van anderen tijdens de zwangerschap.

Vanuit het CJG wordt Prezorg aangeboden door een prezorgverpleegkundige. Vaak krijgt de Prezorgverpleegkundige via de verloskundige de vraag om contact te maken met een moeder die graag extra ondersteuning wil.

Er wordt een afspraak gemaakt bij de aanstaande moeder thuis. Onderwerpen van gesprek kunnen gaan over hoe ze de zwangerschap ervaart, over gezondheid en de bevalling. Tijdens de zwangerschap werkt het lichaam anders. Items die schadelijk zijn voor de gezondheid, zijn ook schadelijk voor de baby. Denk aan eten, roken of andere gewoonten.

De prezorgverpleegkundige kan vertellen hoe de aanstaande moeder zich kan voorbereiden op de bevalling en de periode die daarna komt. Maar ook kan er meegekeken worden wanneer er financiële problemen zijn of problemen in de thuissituatie. Het kan eventueel nodig zijn om naar andere instanties te verwijzen die verder zou kunnen helpen. Na de bevalling zal de prezorgverpleegkundige ook nog contact onderhouden met moeder en haar kindje.

Het belangrijkste is dat de aanstaande moeder zich gesteund voelt en minder bezorgd is over de zwangerschap en vertrouwen heeft om de ouderrol op zich te nemen na de geboorte van haar kindje.

Prezorg is gratis en aanstaande moeders kunnen zich via de verloskundige of via het CJG zich aanmelden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment