Is iemand, die een nazisticker stuurt, direct een nazi?  Nee, volgens SGP raadslid van de gemeente Oldebroek, Ton de Nooijer ‘Een sticker vertegenwoordigt maar zelden iemands daadwerkelijke politieke opvattingen.’  Je mag deze stickers versturen. Het jongste raadslid in Oldebroek schrijft dit in een artikel op tpo.nl . Er was kritiek op dit standpunt maar helaas ook veel medestanders die dit gedachtegoed deelden. Later probeerde de Nooijer zijn standpunt nog wat te verdedigen.

Natuurlijk heeft iedereen het recht op een mening maar je mag iedere vorm van propaganda voor gebruik van nazistickers niet verdedigen. Het feit dat je dit soort stickers opzoekt en rondstuurt is al ontzettend fout. Een actief lid van een gemeenteraad moet zeer zorgvuldig zijn wat hij schrijft.

Onze koning zei het treffend in zijn toespraak op 4 mei. “”Het minste wat we kunnen doen is: niet wegkijken. Niet goedpraten. Niet uitwissen. Niet apart zetten. Niet ‘normaal’ maken wat niet normaal is.””

Ik heb er een paar dagen over nagedacht. Het artikel van de Nooijer is  fout en dat mogen we niet accepteren, van niemand en zeker niet van een raadslid. Ik wil niet wegkijken. Ik wil niet normaal maken, wat niet normaal is. Daarom schrijf ik dit artikeltje.

Ik hoop dat alle raadsleden bij de volgende raadsvergadering ook niet wegkijken. Een motie van treurnis, die unaniem wordt aangenomen, zou een helder weerwoord zijn.

Huub Verberk

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment