P1110742

- door Alida Bosma -

Het coronavirus legt alle activiteiten stil. Samen er op uitgaan met meer dan drie personen mag niet. Sportscholen en de zwembaden zijn gesloten! Daarom besluiten we om weer te gaan wandelen, we bewegen en komen bijna niemand tegen! We lopen van Doornspijk naar Oosterwolde. Dan hebben we op de terugweg op de fiets de wind in de rug. Het eerste stuk door het voor ons onbekende bos is prachtig. We zien de knoppen van de krenten struiken bijna open gaan.

Foto's Alida Bosma

De kleine boomgaardjes die we onderweg zien zijn nodig aan een snoeibeurt toe. de boompjes die in de zon staan, staan al in bloei! Op de kerk dijk, in het poldergebied, vangen we weer de volle koude wind. Nergens vinden we beschutting om ons te verwennen met koffie. Eindelijk vinden we een plekje achter een grote stapel takken, die ons uit de wind houdt, daar gaan we zitten en genieten dan toch nog van de koffie.

In Elburg is het stil, we zien bijna niemand in dat anders zo drukke toeristen stadje. De straten zijn leeg! Wel zien we hier en daar een teddybeer achter het raam zitten. Speciaal voor de kinderen, die zich anders lopen te vervelen nu ze niet meer naar school kunnen.

Even na Elburg worden we begroet door koeien. Ze willen geknuffeld e worden, dat mag wel!

De natuur is prachtig. Ondanks de kou is het genieten in het puur Hollandse landschap.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment