raam Wereldweide 2

WEZEP - Op basisschool De Wereldweide in Wezep is het stil, heel stil. Geen kinderen, leerkrachten en ouders die met elkaar werken en praten. Geen fietsen in het rek, geen auto’s aan de straat, geen jassen aan de kapstokken. Toch hebben de juffen contact met de kinderen en ouders. Als showcaseschool waren de kinderen al gewend om meer digitaal te werken, met een digitale weektaak en veel opdrachten op de laptop. In deze onwerkelijke tijd waarin de scholen gesloten zijn en iedereen “onderwijs op afstand” probeert te regelen, gaan de meeste kinderen van basisschool De Wereldweide door met wat ze al gewend zijn.

In Microsoft Teams wordt er overlegd, waarbij kinderen en leerkrachten elkaar zien en horen. Opdrachten worden in de eigen internetomgeving van de kinderen gezet en gemaakt en samen wordt er gekeken naar instructiefilmpjes. Natuurlijk is het anders dan normaal en natuurlijk vindt iedereen het lastig elkaar niet te ontmoeten. Maar in contact blijven, verbinding zoeken en met elkaar proberen te blijven leren is voor iedereen belangrijk.

Een pluim voor alle ouders, die heel veel moeten regelen thuis en als “invalleerkrachten”  een heel andere taak erbij hebben gekregen!

Toch….We missen jullie! En “We zijn trots op elk kind&ouders”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment