P1110599

- door Alida Bosma -

Wandelen op het Zuiderzeepad betekent kilometers genieten van prachtige uitzichten op het IJsselmeer ,Monumentale Hanze stadjes zoals Enkhuizen , Kampen en Elburg, en lopen over speciaal voor wandelaars opengestelde dijken! De 490 km lange route rond het gouden hart van Nederland biedt letterlijk zicht op gemeenschappelijke strijd tegen het water van de gebieden rond de voormalige zuiderzee. Onze eerste etappe is van de zwarte Dijk bij Kampen naar de begraafplaats in Oosterwolde. We gaan vroeg op pad. Maar ondanks de stralende zon en blauwe lucht is de wind gemeen koud. Het open Polderlandschap met zijn kolken en andere waterpartijen is prachtig en tevens een vogelrijk rust gebied.

Foto's Alida Bosma

 

Maar de lange zomerdijk en de winterdijk lijkt voor de wandelaars eindeloos. In het rustige kleine dorpje Noordeinde  drinken we op een rustpunt onze koffie op. De school in Noordeinde telt ongeveer 25 leerlingen en het kleine kerkje is half woonhuis en half kerk. Stil is het niet in de polder, ganzen, kievieten, zwanen en ooievaars en nog veel meer vogels laten zich goed horen en zien.

De wandeling gaat langs het statige huize  Morren, die werd gebouwd in 1910. Onze route eindigt bij de begraafplaats in Oosterwolde waar de fietsen staan. Het kost heel wat inspanning en energie om terug te fietsen naar Kampen. De noorden wind is stevig en koud.

Als afsluiting ontmoeten we onze zoon, die aan het werk is in Elburg! Zulke ontmoetingen zijn zeldzaam, het gebeurt niet vaak dat hij werkt en wij wandelen in dezelfde omgeving. We hebben er van genoten.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment