Logo Slaap Lekker

Deze week is het de Slaap Lekker Week van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

OLDEBROEK - Noord-Veluwe. In alle Noord-Veluwse gemeenten doen kinderen uit groep 7 samen met hun ouder/verzorger een slaapquiz. Omdat ze de quiz thuis online kunnen invullen, kan de Slaap Lekker Week gelukkig ‘gewoon’ doorgaan voor de kinderen.Via de quiz komen ze te weten wat een goede slaap is, wat het met je doet en dat slapen belangrijk is om je lekker fit te voelen.

Waarom aandacht voor slaap?

Met de Slaap Lekker Week worden ouder en kind bewust gemaakt dat slaap belangrijk is voor een gezonde leefstijl. Jonge kinderen, die nog veel moeten groeien hebben meer slaap nodig dan een volwassene. Slaapproblemen kunnen (ernstige) gevolgen hebben. Een slaaptekort vermindert de concentratie en dus de prestaties. En door slaapgebrek heeft het lijf te weinig energie. Daardoor ga je op zoek naar andere energie om dit aan te vullen, zoals suiker. Je kan daarom meer trek hebben in lekkere zoete dingen. Kinderen en volwassenen die te weinig slapen, hebben daardoor vaker last van overgewicht.

Gezonde slaap

Zeker in deze bijzondere weken zijn vaste slaaptijden nog belangrijker. De wekker gaat niet meer elke dag om op tijd op school te zijn. En de meeste kinderen hebben er een paar dagen last van dat de klok is verzet vanwege de zomertijd. Ouders liggen op dit moment wellicht meer wakker van zorgen of vallen juist bekaf in slaap doordat ze vele ballen in de lucht moet houden. Door de slaapquiz te doen praten ouder en kind met elkaar over slaapgewoonten, bedtijden en over het gebruik van smartphone of tablet voor het slapengaan.

Jongeren op gezond gewicht

Jongeren Op Gezond Gewicht Noord-Veluwe is een aanpak voor een gezonde leefstijl voor de jeugd, waar de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten onderdeel van zijn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment