ocoos

OOSTERWOLDE - Het Oranje Comité Oosterwolde heeft een nieuw logo. Communicatiebureau Bureau Hanze uit Elburg is gevraagd een duidelijk en herkenbaar logo te ontwerpen dat goed past bij de activiteiten die het comité organiseert. “Het Oranje Comité vervult een belangrijke rol voor jong en oud in Oosterwolde. We vonden het daarom erg leuk om dit voor hen te doen,” vertelt Colin Pelleboer.  Jennifer Wastenecker mocht als voorzitter van het Oranje Comité het nieuwe logo als eerste in ontvangst nemen. Zij legt uit waarom het Oranje Comité graag een nieuw logo wilde. “We zijn een bruisende organisatie met energieke mensen, daar hoort ook een herkenbaar logo bij. Het logo wordt niet alleen toegepast op de website en social media, maar ook op onze kleding en reclame-uitingen. We vonden het belangrijk dat er elementen van Oosterwolde, onze activiteiten en het koningshuis in het logo verwerkt werden. Dat is goed gelukt”, vertelt Jennifer trots.

Betekenis logo

“Zo zie je landgoed Morren, spelende kinderen, de kroon en ‘De Meule’ terug. De kleur oranje is gecombineerd met donkergroen. Oranje staat voor de activiteiten die rondom Koningsdag worden georganiseerd. Groen staat symbool voor het landelijke karakter van Oosterwolde. Het logo is vierkant ontworpen, zodat het ook makkelijk is toe te passen op social media,” legt Colin uit. Ook over de uitstraling van het logo is goed nagedacht. Want een logo is het gezicht van een organisatie en moet de doelgroep aanspreken. “In het geval van het Oranje Comité is dat heel breed, namelijk jong en oud. De activiteiten zijn daarnaast heel divers, van dodenherdenking tot drive-inn avond. Daar hebben we ook rekening mee gehouden in de ontwerpfase. Uiteindelijk kon het comité uit drie logo’s kiezen en is het deze geworden”, aldus Colin Pelleboer.

Het Oranje Comité bedankt Bureau Hanze voor de prettige samenwerking en het mooie grafische ontwerp. Wilt u zelf ook de uitstraling van uw bedrijf of organisatie verbeteren. Kijk dan eens op www.bureauhanze.nl voor de mogelijkheden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment