dorpshuis de brinkhof

WEZEP - In plaats van het (over) schrijven van een brief tijdens de gebruikelijke schrijfavond kunt u op zaterdag 7 maart tussen 10.30 uur en 11.30 uur een petitie ondertekenen in het Dorpshuis in Wezep, Mariënrade 3.  Dit in het kader van de Internationale Vrouwendag.

De petitie is voor de Iraanse Saba Kordafshari. Ze werd tot 24 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat ze actievoerde tegen de verplichte hoofddoek. Om een bekentenis af te dwingen, dreigde de politie haar moeder te arresteren. Saba kreeg een zak over haar hoofd waarna ze de stem van haar moeder in de kamer naast haar hoorde. Daarop ‘bekende’ ze dat ze een strafbaar feit heeft begaan en kreeg 24 jaar gevangenisstraf. Saba Kordafshari strijdt voor het recht om zelf te bepalen wat je draagt. Door het niet dragen van een hoofddoek strafbaar te stellen, worden vrouwen in Iran gediscrimineerd. Wetten die de hoofddoek verplichten, zijn in strijd met het recht op vrije meningsuiting en het recht op gelijke rechten voor iedereen. Via de petitie roepen we de Iraanse autoriteiten op Saba onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

U bent van harte welkom, loopt u rustig even binnen om mee te doen door de petitie voor Saba Kordafshari te ondertekenen.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment