DSC00610

OLDEBROEK - De voorleeswedstrijd van de bibliotheek is gewonnen door Mirte Smelt van de Rank. Maar liefst tien basisscholen uit de gemeente Oldebroek namen donderdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen in de Talter voorlazen aan een volle zaal met een enthousiast en gezellig publiek. De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Oldebroek zijn Luca van ’t Veen van de Schaapskooi, Ruth Spijkerboer van Eben Haëzer, Shireen Honarwer van de Timotheusschool, Lisa van Werven van de Looschool, Mischa van den Hoek van De Bron, Julia Leusink van De Wegwijzer, Emma Zoet van De Regenboog, Bas Bijsterbosch van de Nassauschool en Lynn Bos van Het Noordermerk.

Foto's Jack Aalderink

 

Grappig fragment

De schoolkampioenen lazen voor uit hele diverse verhalen. Verhalen over oorlog, over vriendschap, over het dagelijks leven, alle onderwerpen die je kunt vinden in het dagelijks leven en dus ook in de bibliotheek kwamen voorbij.

Mirte Smelt was volgens de jury de beste voorlezer. Mirte las voor uit Oma ontsnapt! van Janneke Schotveld. Ze had gekozen voor een grappig fragment waarin oma het verzorgingshuis ontvlucht. Samen met kleindochter Tibbel en haar geit reizen ze per trein. Maar als het staartje van de geit omhoog gaat weet iedereen wat er gaat gebeuren….

Mirte gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze de gemeente Oldebroek zal vertegenwoordigen. Mirte’s ouders vinden lezen heel belangrijk en zijn heel trots dat hun dochter de voorleeskampioen van Oldebroek is.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder Vos, mevrouw Buning, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe, en mevrouw Junte, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

Wethouder Vos reikte de beker uit aan Mirte Smelt. In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door Eben Haëzer. Met mooi gekalligrafeerde letters moedigden zij hun schoolkampioen Ruth aan.  Eben Haëzer heeft hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Ruth Spijkerboer en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment