2020 02 geheugen en vergeten

WEZEP - Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe vestiging in Wezep was donderdagavond de lezing Geheugen en vergeten. Moniek Beltman, van de Hersenstichting, vertelde over de werking van de hersenen en het geheugen. Moniek Beltman, een spontane vrouw met veel kennis van zaken, liet het publiek actief meedoen aan de lezing, ze noemde stellingen waar de bezoekers een antwoord op moesten geven. Op een humoristische manier gaf ze het betrokken en belangstellende publiek een interessant kijkje in onze hersenen.

Het verschil tussen normale vergeetachtigheid en geheugenproblemen door een hersenaandoening zoals dementie werd besproken. Het publiek was erg openhartig over hun eigen vergeetachtigheid. De bezoekers waren opgelucht om te horen dat vergeetachtigheid bij jong en oud voorkomt en vaak geen ernstige oorzaak heeft.

Spontaan beantwoorde Moniek Beltman de vragen die de bezoekers toch allemaal wel hadden. Er was een fijne sfeer waarin de bezoekers weer wat wijzer geworden zijn over de zo belangrijke hersenen. En, zoals een bezoekster na afloop lachend zei “Nu maar hopen dat we het niet gauw weer vergeten”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment