blur 2179098 960 720

(advertorial) Een elektrische scooter wordt in Nederland steeds populairder, net zoals de elektrische auto’s. Natuurlijk is een (elektrische) scooter verzekeren in ons land verplicht, hiervoor geldt dus een plicht. Deze plicht van een scooterverzekering geldt voor het aansprakelijkheidsrisico. Als je een elektrische scooter aanschaft dan moet je er dus minimaal een WA verzekering voor afsluiten.

Maar, voordat je een elektrische scooter koopt moet je natuurlijk even onderzoek doen. Zodoende kun je uiteindelijk kiezen voor het model dat het allerbeste is. Hierbij vindt men het van belang dat de scooter betrouwbaar is. Dat is natuurlijk heel erg logisch, want je wilt niet met pech komen te staan als je onderweg bent met het voertuig. Dat is bijzonder vervelend, maar kan ook nog eens veel kosten. Hoe betrouwbaar je scooter is, pech kan alsnog voorkomen. Het is daarom aanbevolen om lid te worden van de ANWB, wat qua kosten rond de 50 euro per jaar zit.

Daarnaast vinden Nederlanders het ook belangrijk dat een elektrische scooter veel kilometers kan rijden als de accu volledig opgeladen is. Het is namelijk niet te doen om de scooter elke dag op te laden aangezien dit maar liefst 6 uren kost. Het is daarom aan te raden om voordat je een elektrische scooter koopt uit te rekenen hoeveel kilometer je elke dag gaat rijden. Op basis hiervan kun je dan een model uitkiezen. Als je bijvoorbeeld elke dag 20 kilometer rijdt en de scooter 60 kilometer kan op een volle accu, dan zul je de accu iedere 3 dagen op moeten laden. 

Bovendien is oplaadgemaak belangrijk voor Nederlanders. Niet iedereen heeft natuurlijk een stopcontact dichtbij de parkeerplek van de elektrische scooter te zitten. Thuis hoeft dit niet zo te zijn, maar op het werk ook niet. Het is daarom handig dat de e-scooter een accu heeft die je eruit kunt nemen. Op deze manier kun je de accu mee naar binnen nemen om op te laden, terwijl de scooter gewoon buiten of in de garage blijft staan. Bij diverse modellen is dit mogelijk, maar bij de Vespa bijvoorbeeld niet.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment