stack 4786423 960 720

(advitorial) Onlangs kondigde ABN Amro aan dat de spaarders vanaf het voorjaar van 2020 geen rente meer gaan krijgen op hun spaargeld. Dit komt door het beleid van de Europese Centrale Bank, oftewel de ECB. Zij eisen dat banken het kasgeld dat ze niet direct nodig hebben ’s nachts in Frankfurt stallen. Tegenwoordig moeten de banken, dus ook ABN Amro, daarvoor betalen in de vorm van rente over het geld dat gestald wordt in de Duitse stad.

Doordat banken rente moeten betalen over het gestalde geld houden ze minder geld over. Een gevolg hiervan is dat ze moeten bezuinigen. ABN Amro heeft dus al aangekondigd dat de bank dit binnenkort gaat doen door de spaarrente op 0 te zetten. Er wordt verwacht andere banken waaronder ING en Rabobank dit ook ooit zal moeten doen. Er zijn zelfs mensen die moeten betalen om het spaargeld bij ABN Amro te kunnen stallen. Als je meer dan tweeënhalf miljoen euro op de spaarrekening van de bank hebt dan moet je straks 0,5 procent rente betalen aan de bank.

Het geld dat je nu niet zult krijgen omdat je geen rente meer krijgt bij ABN Amro en in de toekomst bij andere banken, kun je middels geld lenen opvangen. Zodoende zul je alsnog een extra zakcentje krijgen, al moet je dit later natuurlijk wel terugbetalen. Kies je hiervoor, dan is een lening oversluiten ook zeker aan te raden. Dit is overigens alleen handig als je elders al een lening hebt afgesloten. Zo kun je alle leningen namelijk in één lening stoppen. Het oversluiten van een lening is zonder meer aan te raden. Dit kan namelijk hartstikke voordelig zijn voor je. Hiermee kan je namelijk al snel honderden euro’s per jaar besparen. 

Daarnaast wordt ook aanbevolen om goed te kijken naar alle soorten leningen, want er zijn vrij veel opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hypotheek. Dit type lening gebruik je om een huis, boot of woonwagen aan te kunnen schaffen. De woning zal dan als een onderpand gelden van de hypotheek, al kan dit dus ook de boot of woonwagen zijn. Natuurlijk dien je de hypotheek af te betalen, dit is bij elke lening het geval. Ook betaal je rente over de hypotheek. Er zijn in totaal 9 verschillende hypotheekvormen. Hoe en wanneer je de lening afbetaalt hangt dan ook af van deze vormen. 

Een andere type lening waarmee je geld kunt lenen is de persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening wordt het geld dat je wilt lenen in één keer op jouw rekening gestort. Dit kan een bank doen, maar ook een andere kredietaanbieder. Iedere maand betaal je een vast bedrag aan aflossing, terwijl je ook elke maand rente moet betalen. Dit doe je om de lening terug te betalen aan de verstrekker. Bij een persoonlijke lening heb je een vast betalingstermijn waaraan je je moet houden. Tevens heb je over het algemeen een lage rente. Dit zorgt ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent, terwijl je ook weet wanneer de lening is afgelost.

De persoonlijke lening is enigszins vergelijkbaar met het doorlopend krediet, wat ook wel DK wordt genoemd. Een doorlopend krediet is een lening waarbij je het afgesproken bedrag in één keer mag opnemen. Je kunt er tevens voor kiezen om het maximum bedrag in delen op te nemen. Een doorlopend krediet is dus voornamelijk geschikt als je weet dat je geld nodig zult hebben maar nog niet precies weet hoe hoog het bedrag zal zijn. Ook kun je dit type lening afsluiten als je onvoorziene uitgaven wilt kunnen opvangen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment