IMG 6968.JPGow

OLDEBROEK - Dit jaar herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Daarom kunnen leerlingen van groep 8 het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw gratis ophalen in de bibliotheek. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing reikte op 10 februari 2020 het eerste boek uit aan Lisa van Werven uit groep 8 van de Looschool. Ook in de gemeente Hattem werd op dat moment door waarnemend burgemeester Toon van Asseldonk een eerste exemplaar van het spannende jeugdboek uitgereikt.

Foto's Alida Bosma

Gratis boek Oorlogswinter voor groep 8 leerlingen

De bekende schrijver Jan Terlouw woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog in Wezep, waar zijn vader predikant was. Het verhaal Oorlogswinter speelt zich grotendeels af in deze regio. Daarom kunnen leerlingen van groep 8 in de gemeente Oldebroek en Hattem vanaf maandag 10 februari 2020 gratis het boek Oorlogswinter ophalen in de bibliotheek in Wezep, Oldebroek en Hattem. Het beschikbaar stellen van de boeken is mede mogelijk gemaakt door Gelderland Herdenkt, gemeente Hattem en gemeente Oldebroek.

Filmvertoningen Oorlogswinter

In het kader van Gelderland Herdenkt wordt de film Oorlogswinter ook meerdere keren gespeeld, inclusief een speciaal voor dit project gemaakte ‘voorfilm’ met de heer Jan Terlouw en drie voorleeskampioenen. Lisa van Werven, die het eerste boek in Oldebroek in ontvangst nam, is één van hen.

Meer informatie over de activiteiten 75 jaar vrijheid is te vinden op www.oldebroek.nl/75jaar

 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment