Foto Omrop Fryslan Auke Zeldenrust

OLDEBROEK - Hij heeft er al 38.000 opgehaald, maar dat zijn nog lang niet genoeg mobieltje voor de 16-jarige Jesse Mulder uit Oldebroek. Want hij wil er nog 15.000 bij hebben. De ingezamelde telefoons leveren geld op voor het goede doel.

Niet om mee te appen of te bellen, maar voor de stichting Opkikker. Jesse kreeg zelf tien jaar geleden kanker en is daarvan genezen. Sindsdien zet hij zich in voor langdurig zieke kinderen. Dat gaat via de stichting, die hem tijdens zijn ziekte tot grote steun is geweest, maar ook via de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker.

Groots onthaal

Zaterdag trok de 16-jarige Jesse langs alle Friese elfsteden om mobieltjes in te zamelen. In elke gemeente werd hij groots onthaald door onder meer de burgemeester. Aan de finish stond echter niet de burgemeester van Leeuwarden, maar die van zijn 'eigen' Oldebroek klaar.

Nu wordt het tellen voor Jesse Mulder, want het uiteindelijke doel is de 50.000 mobieltjes te halen. Met de vorige 38.000 heeft hij 70.000 euro bij elkaar gekregen om zogenoemde Opkikkerdagen te organiseren. Met de actie van vandaag moet dat veel meer worden.

Het adres van Jesse is te vinden op zijn website en zijn actie is te volgen via zijn Facebookpagina.

- door mediapartner Omroep Gelderland -

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment