pro

WEZEP - Momenteel zijn er ontwikkelingen bij jeugdzorgaanbieder Pro Juventus.  Pro Juventus is een middelgrote GGZ zorgaanbieder, die onder andere in Wezep is gevestigd. Het bestuur van Pro Juventus is op zoek naar een partij die de cliënten met behandelaars van deze zorginstelling wil overnemen. Dit geldt voor alle locaties; dus ook die in Wezep. De overnamekandidaat moet beschikken over alle kwaliteitseisen om de juiste GGZ hulp te bieden. Omdat er 188 jeugdigen uit de gemeente Oldebroek ondersteuning ontvangen van Pro Juventus zegt  de gemeente Oldebroek nauwlettend mee te kijken n dit proces. Gemeentes zijn sinds enkele jaren verantwoordelijk voor de jeugdhulp. 50 jeugdigen uit de gemeente Elburg zijn in behandeling bij Pro Juventus en uit andere Noord-Veluwse gemeenten vijftien.

Kwaliteitseisen

De zorg voor alle kinderen moet gewaarborgd blijven, ook bij een overnamekandidaat. Meerinzicht (een samenwerkingsverband van verschillende gemeentes) voert voor de gemeente Oldebroek de bedrijfsvoering voor de Jeugdhulp en doet ook het contractmanagement. Meerinzicht toetst een eventuele nieuwe aanbieder aan de geldende aanbestedingsvoorwaarden. Hierin zijn alle kwaliteitseisen voor een zorgaanbieder vastgelegd.

Vlotte overgang

Als gastheergemeente Jeugd heeft wethouder Liesbeth Vos – van de Weg regelmatig overleg met het bestuur van Pro Juventus. Op die wijze blijft de wethouder nauw betrokken bij het overnameproces en streeft de gemeente samen met Pro Juventus een vlotte overgang na. Hierbij wordt er nadrukkelijk naar gestreefd dat alle kinderen/jongeren dezelfde behandelaar(s) houden.

Vragen

Heeft u (als cliënt) vragen over behandeling bij Pro Juventus? Dan kunt u contact met Pro Juventus opnemen via 038 443 12 50.
Voor algemene vragen over het overnameproces belt u de gemeente Oldebroek, beleidsmedewerker Jeugd, via 0525 63 82 00.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment